Sommerkursus Svendborg
29. juni - 4. juli 2025
Sommerkursus på ⭐⭐⭐⭐Hotel Svendborg med Christian Reinholdt og Frederik Bjerregaard
Pris:
Kr. 6195,- pr. person i dobbelt.
Tillæg for enkelt: kr. 1600,-
Du kan også deltage i kurset som hjemmeboende, og her er der to valg:
- Deltagelse uden mad men inkl. kaffe/the med kage og alt bridgeundervisning og turneringer: Kr. 2500,-.
- Deltagelse med mad og alt ovenstående: Kr. 3995,-
Prisen inkluderer:
- 5 overnatninger på ⭐⭐⭐⭐ Hotel Svendborg inkl. stor morgenmadsbuffet.
- 4 x 2-retters menu eller lækker sommerbuffet.
- 1 x 3-retters afslutnings middag.
- Sandwich ved ankomst.
- Ekstra turnering d. 4/7.
- 2 håndmadder d. 4/7 efter sidste turnering.
- Kaffe/the ad libitum hele døgnet.
- Eftermiddagskage.
- For- og eftermiddagsundervisning hver dag på to niveauer..
- Turnering hver aften i rækker opdelt efter styrke.
- Miniholdturnering onsdag
- Præmier.
- EDB-kort og bridgemates.
- Spil om Mesterpoint.
Det er også muligt at deltage i kurset som hjemmeboende og dermed slippe for udgiften til overnatning på hotellet.
Det kulinariske
Hotel Svendborg er kendt for sin gastronomi, og middagen vil dagligt bestå af en lækker 2-retters menu, eller en virkelig lækker buffet, der afspejler en 3-retters menu. Kaffe/the ad libitum hele dagen og kage om eftermiddagen. Sidste aften serveres en 3-retters dinner.
På afrejsedagen, d. 4/7, spilles sidste runde af bridgeturneringen, hvor du også bydes på 2 håndmadder og præmieuddeling.
Ankomstdagen
Kurset starter kl. 12.30, men du kan ikke checke ind før kl. 15.00. Det skyldes, at hotellet er fyldt fra dagen før, og alle værelser skal rengøres.
- 12.00: Velkomst - her får du en sandwich til at stille den værste sult.
- 12.30-15.00: Temaundervisning. inkl. 8 lagte spil.
- 15.00-15.45: Kaffe og kage samt check ind.
- 15.45-17.15: Først del af dagens turnering.
- 18.30: Middag
- 19.45: Sidste del af dagens turnering.
Vi har indlagt nogle temaspil i den turnering, som I spiller. Så får I testet det I lærte både i træningsseancen og i dagens turnering. Disse gennemgås, sammen med andre interessante spil, mandag formiddag.
Ved tilmeldingen, skal du vælge, om du ønsker at modtage undervisning i (A) Kampen ved bridgebordet - GIF eller i (B) Spilleteknikken i sans.
- A: Kampen ved bridgebordet - GIF - Hvordan aktionerer man i fjerdehånd, når meldingerne er gået: 1X- pas- pas- ?
- B: Spilleteknikken i sans - Helt grundlæggende spilleteknik! Tæl sikre stik – find manglende stik – undgå fælder undervejs!
A: Kampen ved bridgebordet - GIF
Temaet er forankret i bogen af Jacob Røn og Christian Reinholdt, hvor vi starter med at vinkle temaet på en anderledes måde, end andre bøger nogensinde har gjort: Hvor mange stik er det i et spil bridge, og hvad kan bedst betale sig? Der er 26 stik – 13 på ns-led og 13 på øv-led. Modulerne vil introducere dig til købmandsbridgen, kalkuleret risiko og hvordan er styrken fordelt på hver led. Tankegangen er ikke blot, hvad vi selv kan vinde, men hvad er den bedste forretning i det enkelte spil. Temaet vil blive vinklet med nye spil, og vi går mere i dybden med 20-20 fænomenet, som er så vigtig i konkurrencen om spillet. Du vil lære at melde meget på lidt, og hvorfor..
B: Spilleteknikken i sans
Helt grundlæggende spilleteknik! Tæl sikre stik – find manglende stik – undgå fælder undervejs! Planlægningen må ikke blive alt for kompliceret, da du let risikerer at miste overblikket. Den ensartede fremgangsmåde, der fremover skal være din røde tråd som spilfører, skitseres let og overskueligt. Det bliver simpelthen sjovere at være spilfører!
Ugeskema
Spilgennemgang om formiddagen og temaundervisning om eftermiddagen på to niveauer.
Hver formiddag udleveres kortfordelinger fra foregående aftens spil, og vi vil gennemgå de pointer inden for spilleteknik, modspil og meldinger, som deltagerne ønsker at få belyst. Om eftermiddagen vil der være temaundervisning på to niveauer. Vi vil variere mellem teori og praksis, således at man spiller lagte spil i det gennemgående tema.
Aftenen byder på turnering i rækker opdelt efter styrke.
- 09.30-11.30: Spilgennemgang af aftenens spil. (Spec. arrangement fredag).
- 14:30-17.00: Temaundervisning
- 18:00: Middag
- 19.15: Bridgeturnering
Søndag:
- A) KAMPEN VED BRIDGEBORDET - GIF (Christian)
- B) SPILLETEKNIKKEN I SANS (Frederik)
Mandag:
- A) 20-20 - KAMPEN OM KONTRAKTEN (Christian)
- B) DET DEFENSIVE GRUNDSYSTEM (Frederik)
Tirsdag:
- A) MODERNE SPÆRREMELDINGER OG SVAR (Frederik)
- B) DET OFFENSIVE GRUNDSYSTEM (Christian)
Onsdag:
- Fridag – spilgennemgang og minihold, ingen teori denne dag.
Torsdag:
- A) UD- OG MODSPIL (Frederik)
- B) FORSVAR MOD FJENDENS ÅBNING OG INDMELDING 1UT (Christian)
Fredag:
- Turnering og frokost
Beskrivelse af bridge-emner
A-emne: 20-20 kampen om kontrakten
20-20 er et begreb, vi i høj grad har anvendt, når modparten finder fit efter deres åbning, og de stopper i en tilpasning på 2-trinnet, hvorefter det er en dødssynd at sælge ud. Tankegangen kan også anvendes i mange andre situationer, hvor I kæmper om kontrakten med fjenden.
Vi ser på de situationer, hvor makker åbner, og næste hånd melder ind, og pointene er nogenlunde ligeligt fordelt mellem begge ledder. Hvornår skal I kæmpe, og hvornår skal I overgive jer? Hvornår bør du selv tage beslutningen, og hvornår skal makker tages med på råd? Hvilke meldinger må makker passe til, og hvilke er der bødestraf for at passe til.
Vi veksler mellem teori og spil, for du lærer bedst med kort i hånden, så du får chancen for at prøve teorien af.
B-emne: Det defensive grundsystem
En helt grundlæggende gennemgang af indmeldinger, spærremeldinger og oplysningsdoblinger. Vi laver nogle lette og overskuelige definitioner for, hvornår man bør gøre det ene eller det andet. Der bliver naturligvis også fokus på, hvordan makkeren til indmelderen/dobleren kan komme videre på en begavet måde, og uden at det bliver alt for teknisk. Fremover vil du have meget lettere ved at vælge den rigtige melding efter fjendens åbning, og dermed gøre makkers liv lettere!
A-emne: Moderne spærremeldinger og svar
Hvor hårdt kan vi tillade os at gå til den, når der skal spærremeldes? Hvordan kan makker vide, om vi har givet den fuld gas? Vi finder den rigtige balance mellem risiko og udbytte. Vi skal også se nærmere på de videre meldinger efter makkers spærremelding. Nogle gange er det nemlig os, makker har ramt med sin spærremelding. Vi har brug for nogle driftssikre redskaber til at hjælpe os i den rigtige benævnelse – og på det rigtige niveau!
B-emne: Det offensive grundsystem - Åbners og svarers anden og tredje melding, revers og fjerdefarvekrav – bridgens rugbrød!
Det offensive system er langt sværere, end de fleste umiddelbart antager. Rent faktisk er der ganske få bridgespillere, som ikke spiller i divisionerne, der er 100% dus med det offensive system. Men alle kan lære at administrere det. Derfor henvender dette kursus sig bredt til alle turnerings- og klubspillere. Bundgrænsen er 1-2 års begynderundervisning, og emnet rækker som sagt helt op til lige under 3. division.
Temaet dækker ca. 50% af de situationer, der opstår ved bordet, hvorfor der ikke er nogen tvivl om, at det er her, der skal sættes ind for at score flere point. Glemt alt om de fancy konventioner!
Kurset bliver en vekselvirkning mellem teori og praktiske spil. Alle spil er lagt i dagens tema, så I også får prøvet teorien af i praksis.
Vi vil komme godt rundt i krogene af systemet og se på de videre meldinger efter brug af tredje- og fjerdefarve, samt revers. Brugen af disse er intet mindre end et must, for at ende i den rigtige kontrakt! Du vil også få dig gode tips og værktøjer, så du kan styre de stærke hænder. Du får teori og dernæst mulighed for at afprøve det lærte i form af en meldequiz med 20 spil.
A-emne: Ud- og modspil
Det er svært at spille (rigtigt…) ud! Meldeforløbet vil dog næsten altid afsløre, hvor fjendens svage punkt befinder sig. Når du har fundet den rigtige farve at angribe, er det rigtige kort ofte meget lettere at finde! Vi skal også se på modspilsstrategi – hvilken type modspil fungerer bedst i forskellige situationer. Fremover vil du og makker tage langt flere stik i modspil!
B-emne: Forsvar mod fjendens åbning og indmelding 1ut
Når modparten enten åbner eller indmelder 1ut, giver det god mening at bruge samme forsvarsmetoder. Dels er det effektivt, og dels bliver der mindre huskestof, når de samme metoder bruges flere steder. Du vil også lære, hvordan man kan differentierer sine indmeldinger og dermed skelne mellem gode og mindre gode hænder.
Minihold onsdag
Du har muligheden for at holde fri onsdag eftermiddag til andre gøremål, f. eks en runde golf. Der er gode golfbaner i regionen, og Hotel Svendborg har særpriser på nogle af disse. Savner du mere bridge, arrangeres en miniholdturnering for de interesserede. Du har altså fri fra kl. 11.30-17.30. Der plejer at være stor interesse for onsdagens minihold.
Info
Ved ankomst får du et par snitter, inden vi starter programmet.
I stedet for at checke ud d. 4/7 efter morgenbuffeten, får du en ekstra spilleflade, samt kaffe og isvand. Den sidste del af turneringen spilles fra 09.30-13.30.
Herefter er der præmieuddeling og 2 håndmadder, inden vi siger farvel og tak for i år.
Tourleder
Christian Reinholdt og Frederik Bjerregaard