Bridge og sydfynske specialiteter
(14)15. - 18. oktober 2024
Bridge og Sydfynske specialiteter og oplevelser på 4* Hotel Svendborg
Det er nu syvende gang, at vi arrangerer opholdet med bridge og Sydfynske specialiteter. Rammerne på 4* Hotel Svendborg er stadigvæk de perfekte til konceptet.
Bridgedelen er som altid forankret i emner, vi ved, er brugbare for deltagerne. Vi holder os langt fra alverdens konventioner, men styrker deltagernes generelle fundament, og ofte bygger vi emnet op ud fra konkurrencen ved bordet, for bridge er et spil, hvor fjenden oftest blander sig. Det skaber også grobund for mange gode emner, uanset om det er meldinger, spilføring eller modspil og udspil, vi taler om.
Du vil forhåbentlig blive introduceret til vores seneste bog, 20-20 - Kampen om kontrakten. Det er et hæfte, der uddyber vores erfaringer gennem de sidste fem år, når vi har undervist i emnet. Begreber som 20-20 eller Genåbninger i 4.hånd er eksempelvis opstået i denne proces.
De lokale aktiviteter byder også på nye oplevelser. Dog har vi bibeholdt den spanske tapasbar, 105 bar & køkken, da den fik fantastiske anmeldelser ved vores spørgeskemaundersøgelse de sidste to år. Omdrejningspunktet for kurset er bridge og undervisning, men Sydfynske specialiteter, oplevelser og gæstfrihed får også taletid...
Nyheder i 2024
Du skal en tur på det spændende forsorgsmuseum, som ligger i Svendborg. De har i år en ny udstilling, som de kalder “Anbragt”.
Vi får en omvisning af en af fattiggårdens formidlere. Du kan læse mere om udstillingen her:
https://www.svendborgmuseum.dk/udstillinger/anbragt
Fattiggårdens ansigter
Fra 1872 til 1974 var fattiggården i Svendborg i drift. Tusindvis af skæbner har været indlagt bag de høje mure og pigtråden. I dag huser fattiggården Danmarks Forsorgsmuseum. Med jubilæumsudstillingen "Fattiggårdens ansigter" markerer Danmarks Forsorgsmuseum, at det i år er 50 år siden Danmarks sidste fattiggård lukkede. For museet er det vigtigt, at de mange skæbner ikke glemmes, men huskes. Gennem unikke historiske fotografier og korte biografier fortæller vi historierne om 50 personer, der igennem fattiggårdens mere end 100 års drift har været indlagt, arbejdet på eller været tilknyttet stedet. Fra den første fattiginspektør til den sidste forvalter. Fra børnene til de voksne. Fra unge til gamle. Fra arbejdsløse til syge. Fra præsten til politikeren. Og fra den velopdragne til den uregerlige. Museets gæster kommer til at stå ansigt til ansigt med et persongalleri, som sætter både tanker og samtaler i gang. Udstillingen kan ses 4. maj til 15. december 2024.
Museets formidlere har alle stor viden om livet på Fattiggården og i Svendborg generelt De fortæller engageret og med plads til spørgsmål og debat undervejs. Nogle af museets formidlere har desuden personlige erfaringer, fra fx sygdom, anbringelser, misbrug, psykosocial skade eller andre menneskelige og samfundsøkonomisk tunge problematikker. I rundvisninger med et nutidigt perspektiv inddrager de deres personlige erfaringer og spejler dem i de sidste 150 års udvikling i socialpolitik og menneskesyn.
Lokal fortælling forankret i Svendborgs dna
På vej mod middag på en spanske Tapas Restaurant, 105 bar & køkken, får du lidt lokalhistorien fra en af byens gode fortællere. Turen starter fra hotellet og slutter på 105 og tager ca. en time.
Baggårde, bisser og bordeller
Svendborgs idyl har altid haft en bagside. På denne tur skal vi på en opdagelsesrejse ind i fortidens mørke til en by uden gadebelysning og kloakker, hvor man boede tæt. Her skal vi høre historier om fattigdom, råddenskab, skandaler, værtshusliv og slagsbrødre.
På vej mod Bar 105 & køkken, vil den lokale formidler berette om ovenstående røverhistorier om Svendborg.
Bar 105 & køkken
Som tidligere skrevet, skal du i år spise en superlækker middag, som de kalder “Menu del dia” tapas på bar- & restaurant 105 i Møllergade. 2 af de lokale her fra Svendborg, Mette og Niels, elsker det spanske, og har åbnet en spansk tapasbar- og restaurant i Møllergade. De åbnede i august 2021 og har fået virkelig succes med deres spanske islæt i Svendborg.
Livemusik torsdag aften ved Peter Nielsen
Peter er både en dygtig bridgespiller og ditto instruktør, og så er han også spillemand. Han har tidligere med stor succes underholdt med sin musik på diverse højskoler.
Programmet tager afsæt i en aktiv uge. Husk at bestille ferie, når du kommer hjem…. Nej, spøg til side, men der er meget, vi skal nå. Tænk programmet som et tag selv bord, hvor du udelukkende indtager de retter, du har lyst til.
Pris.
Kr. 4695,- pr. person i dobbelt.
Tillæg for enkelt: kr. 995,-
Ekstra dag med ankomst mandag d. 14/10:
Pr. person i dobbelt: Kr. 550,-
Pr. person i enkelt: Kr. 895,-
Prisen inkluderer:
- 3 nætter/ 4 dage på 4* Hotel Svendborg,
- 3x stor morgenbuffet,
- 1x 2-retters middag på 4* Hotel Svendborg.
- 1x 3-retters middag på 4* Hotel Svendborg.
- En aften med 3-retters middag på den lokale tapasbar i Svendborg, bar 105 i Møllergade.
- 1 sandwich på ankomstdagen.
- 1x frokostbuffet.
- Udflugt til Forsorgsmuseet til udstillingen “Anbragt”. Der vil være omvisning med en af museets formidlere.
- Spadseretur med lokalguide og fortælling om Svendborgs historie: “Fra klosterliv til kollektiv”....
- Kaffe/isvand ad libitum på Hotel Svendborg hele ugen.
- Undervisning i bridge og turneringer med præmier.
- Musikalsk underholdning live på afslutningsaftenen ved Peter Nielsen. Musikken tager afsæt i danske klassikere som Kim Larsen, John Mogensen og andre sange med populære musikere..
Program
Opholdet er på 4 dage og begynder d. 15/10 og slutter d. 18/10. Det er muligt at ankomme dagen før d. 14/10, hvor der vil være bridge, undervisning og præmier til de fremmødte.
Middag kan tilkøbes til d. 14/10. Bridgegæster får tilbud om oksehøjreb ad libitum for kr. 285,- pr. person. Skriv under tilmeldingsformularen i rubrikken "andre informationer”, om I deltager i middagen og bridgen d. 14. oktober.
Generelt er der undervisning i bridge om formiddagen og enkelte eftermiddage. Om aftenen og udvalgte eftermiddage spiller vi turnering. Det gennemgående tema tager afsæt i naturlige principper, men vi når også ud i mange andre kroge i bridgens verden. Timerne mellem bridgeaktiviteterne udfyldes af spændende lokale sydfynske arrangementer.
Mandag 14/10
En ekstra frivillig dag inden kursusstart.
Ønsker du at ankomme denne dag, er prisen kr. 550,- pr. person i dobbeltværelse og kr. 850,- i enkeltværelse. Der bliver arrangeret en bridge-turnering om aftenen, som er frivillig at deltage i. Denne spiller vi fra kl. 20.00, og der er undervisning fra kl. 19.30.-20.00.
Det er muligt at tilkøbe dagens menu, som er “Højreb - spis hvad du kan” for kr. 285,-.
Tirsdag 15/10
Arrangementet begynder kl. 11.30, så det er en god idé at ankomme lidt før (ved 11.15-tiden). Vær opmærksom på, at du først kan få dit værelse omkring 14.30-15.00, da hotellet har været fuldt dagen før. På det tidspunkt holder vi derfor en kort pause midt i turneringen, så du kan få din bagage på værelset.
Kl. 11.30-14.00: Teori, quizzer og lagte spil.
14.00-14.45 Turnering del 1
15.15-17.30: Turnering del 2
17.45: Afgang fra receptionen mod bar 105 med historiefortælling undervejs…
19.00: Spansk aften med lækker “Menu del dia” ....
Onsdag 16/10
Stor morgenbuffet.
Kl. 09.30-12 Bridgeundervisning
Derefter frokost på en selvvalgt cafe eller restaurant i Svendborg for egen regning.
15.30-19.30: Bridgeturnering
19.45: Middag på Hotel Svendborg
Når middagen er færdig, er der hygge efter behov…..
Kl. 09.30-11.30: Undervisning
13.30-15.30: Udflugt til forsorgshjemmet med udstillingen "Anbragt".
16.00-19.00: turnering.
19.00-21.00: 3-retters middag.
21.00-? Levende musik ved Peter Nielsen. (Pede).
Kl. 09.30 − 13.00 Den sidste bridgeturnering.
13.30: Frokost og hjemrejse.
Check-in time
15.00
Check-out time
11.00